AktivnostiProjekti

ZNAČAJNA DONACIJA ORGANIZACIJE Sedinin Bazar IZ ČIKAGA U SARADNJI SA NAŠOM ORGANIZACIJOM ZA Streljački Invalidski Klub Tuzla

12.10.2023. godine smo posjetili prostorije i streljanu Streljački Invalidski Klub Tuzla koji okuplja osobe sa invaliditetom iz cijelog Tuzlanskog Kantona starosti od 18 do 80 godina i koji pravi vrhunske rezultate kako na kantonalnim tako i na državnim i međunarodnim takmičenjima. Ovom smo prilikom uručili značajnu donaciju 30 majica sa printanim logom kluba u vrijednosti 450,00 KM koje su printane u kompaniji RESET INŽINJERING doo Tuzla, a koje će poslužiti u njihovim državnim i kantonalnim takmičenjima. Streljački Invalidski Klub Tuzla je osnovan 2010. godine i za 13 godina postojanja napravili su ogroman rezultat, ali od svih najveći je rezultat uključivanje mladih osoba sa invaliditetom u sport i na taj način ovaj klub sprovodi veoma zdravu inkluziju u našem društvu.

Cilj donacije je uzajamna podrška organizacijama koju naša organizacija sprovodi više od godinu dana u cijeloj Bosni i Hercegovini uz finansijsku podršku organizacije Sedinin Bazar iz Čikaga. Naša obaveza je da i dalje podržavamo slične organizacije i njihove programe a Streljacki Invalidski Klub Tuzla želimo mnogo uspješnih rezultata i u budućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *